2015. február 22., vasárnap

#6 Kritika- Lucy Faiela: Jégtáncos Krónikák 1 ~ Álmodj a csúcsig

Sziasztok Piskóták!
Már a megint egy kedvenc bloggerinámról kell kritikát írnom. Mi lesz itten? Amúgy Lauren is van a világon, tessék tőle is rendelni!


Fejléc:
Szerintem szép, bár a háttér picit sötét. Tetszik ahogy a fiú és a lány ilyen pimaszul néznek egymásra. A feliratot feljebb raknám, esetleg növelném. A betűtípus eszméletlen ha megmondanád a nevét, nagyon megköszönném. 

10/10

Design:
Mintha tényleg a korcsolyázók világában lennénk, ahogy elnevezted a modulokat...Fenomenális! A képeket szépen szerkesztetted meg, passzolnak a fejléchez. 
A Fejezetek menüpontot szépen, rendezetten raktad össze, Leah nagyon szép könyvborítót csinált neked, imádom mikor ez van a linkek előtt. Egyszerűen tökély! Mást nem nagyon tudnék mondani. 

10/10

Történet:
Téma:
Phu, mekkorát tévedtem! Attól még, hogy te is és Leah is ilyet vezettek, az nem jelent semmit. *Lili lefejeli az asztalt* Igazából csak sejteted magát a tartalmat, ami felcsigázza az olvasó érdeklődését, és azonnal belelendül az egészbe. De tényleg

Részletezés:
A Prológus elején van egy kisebb szóismétlés a lista szó esetében, ez egy kicsit feltűnő. Kérdés: Milyen az az egy pár pillanat? Vagy egy pillanatig bambul el, vagy pár pillanatig a kettő együtt nem nagyon lehetséges. Találtam még pár apróbb hibát, de térjünk a lényegre. 
Fantasztikus Prológusod van, szinte érzem Julia keserűségét, mikor elesik és az anyja lenézi. 
Első rész. Legszívesebben képen törölném az anyját meg a bátyját, ami már nálam a düh maximális fokozata. Az, hogy ezt az érzést váltod ki belőlem csak egyet jelent: olyan hihetően írsz, hogy már majdnem Juliát csinálsz az olvasóból, de komolyan!
De ez a sor kissé kizökkentett, mivel kétszer közlöd ugyanazt, idézem:

,,...Mia híres, hírhedt bátyjával."

Bár szinonimával teszed ezt, elég lenne csak a hírhedt. Utána pedig egyes számba indítod a mondatot, majd átváltasz többesre.
De itt nincs vége. A rám, ránk a nem sokkal utána lévő sorba nem igen passzol, közé szúrhattál volna egy azazt A többi és ehhez hasonló hibákat nem részletezném. 
Maga a történet azonnal magával ragad, mint már fentebb is említettem. Leah mondta, hogy ő is bétáskodik nálad, pont úgy, ahogy te nála. Nem tudom mióta, de a 16. fejezetben már picivel kevesebb hibát találtam mint az elsőkben. 

Szereplők:
Stefania képén kívül még egyiket sem láttam, ami azt jelenti, hogy (itt készülj fel) nem sablonosak! 
Remekül kidolgoztad őket, ennek köszönhető a már fentebb említett leütöm őket érzés és még sok más. Bár bevallom, kissé necces az anyját és Romeot, úgymond ,,gonosz" szereplővé tenni, mert mégis csak a főszereplő családtagjai, de neked sikerült a többieket úgy jellemezni, hogy az egész történet kerek és szerethető legyen. 

Röviden:
Ha te is többször elolvasod a sztorit, mielőtt kirakod, akkor a nagyon pinduri hibáidat is könnyen kijavíthatod. 

10/9

Összegezve:
Ha a Történet szekcióban írt dolgokra kissé több figyelmet fordítasz, akkor tökéletes lesz az egész, hidd el nekem. 

30/29

Ha bármivel is megbántottalak elnézésedet kérem. 



3 megjegyzés:

  1. Drága Liliána!

    Nagyon szépen köszönöm a pozitív kritikát :) Nagyon jól esett. Leah körülbelül a 10 fejezet óta bétásodik, az első fejezeteket még egyedül néztem végig. A hibákra köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem igyekszem figyelni rájuk és javítani a dolgokat már párszor átolvastam a fejezeteket, de van amin még most is elsiklik a tekintetem ^^.
    Igazából Romeo és Julia anyja se gonoszak, meg van az okuk arra, amit csinálnak, csak ez még nem derült ki :).

    Még egyszer köszönöm ölel:
    Lucy

    VálaszTörlés
  2. És ne haragudj kihagytam a betűtípus nevét: Riesling ha arra gondolsz, amivel a cím van a fejlécre írva ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lucy!
      Örülök, hogy tetszett, várom a folytatást és köszi a betűtípus nevét:

      Csókoltat:
      L.C.W.

      Törlés